Ronevikens

Kennel

Jag som har prefixet Ronevikens heter Inger o mitt hundliv startade redan som barn. Jag har haft hund i stort sett ända sedan 1972. Raser jag haft är Boxer, Golden, Berner Sennen, Pyrenéer, Eurasier, Pomeranian, Chihuahua, Whippet, Samojed o strävhårig normaltax . Stort spann över olika egenskaper hos hundarna. Det har varit o är Vakt, Bruks, Drag, Sprint o till knämyshundar.

 

Jag har pysslat en del med lydnad o bruks, att lägga o gå ut i ett spår med hunden är favoriten. Brukar lägga viltspår och det uppskattas av hundarna.

Har läst etologi o gått SKK:s uppfödarutbildning för massa år sedan, gick den 2019 igen, samt en hel del föreläsningar inom bla anatomi, genetik, foder och avel.

 

Ronevikens startade jag 1994. Mitt intresse för hundar, avel och genetik är väldigt stort så fanns inget annat än att helt enkelt göra detta, något jag inte en enda dag ångrat.

 

Jag lever ensam med mina älskade hundar i stort sett dygnets alla timmar. Här hemma förutom ett gäng hundar bor även två illrar som heter Ragge o Stintan samt katten "Gubben". I familjen finns också en amstaff och en rottweiler, det är mina döttrar som har dessa. Min dotter Micaela är för övrigt med i mycket som har att göra med hundar och valpar här.

 

Jobbar gör jag inom omsorgen o ofta är det någon/några hundar med mej då. Speciellt viktigt när det finns valp här. Bra social träning.

 

Jag har 5 vuxna barn o 4 barnbarn. Här får valpar o ungar lära sej att umgås.

 

Uppfödningen är ren hobby. Jag tar en kull då jag själv vill ha valp. Har tills nu haft 31 kullar, 179 valpar har det blivit under alla år.

 

Strävan efter friska, sunda o rastypiska hundar är en naturlighet för mej. De ska klara av det rasen kräver.

 

Ronevikens är godkänd av SKK och Jordbruksverket.

 

Jag är även återförsäljare av NUTROLIN kosttillskott.

Gilla oss gärna på facebook.

Ronevikens.


Lite om mig 

Min son Kenny. Det är tack vare honom som den första samojeden kom till familjen för många många år sedan.

                   Denna sida och all text och bilder tillhör Inger Grönberg o Ronevikens.