Ronevikens

Kennel

Jag som har prefixet Ronevikens heter Inger o mitt hundliv startade redan som barn. Jag har haft hund i stort sett ända sedan 1972. Raser jag haft är Boxer, Golden, Berner Sennen, Pyrenéer, Eurasier, Pomeranian, Chihuahua, Whippet o Samojed sedan 2003. Stort spann över olika egenskaper hos hundarna. Det har varit o är Vakt, Bruks, Drag, Sprint o till knämyshundar.

 

Jag har pysslat en del med lydnad o bruks, att lägga o gå ut i ett spår med hunden är favoriten.

Har läst etologi o gått SKK:s uppfödarutbildning för massa år sedan, går nu en andra omgång, samt en hel del föreläsningar inom bla anatomi, genetik, foder och avel.

 

Ronevikens startade jag 1994. Mitt intresse för hundar, avel och genetik är väldigt stort så fanns inget annat än att helt enkelt göra detta, något jag inte en enda dag ångrat.

 

Jag bor på södra Gotland, i Linde med min sambo Håkan o alla våra hundar. Håkan har också en dotter som bor här ibland. Jag lever med mina älskade hundar i stort sett dygnets alla timmar. Här hemma förutom ett gäng hundar bor även två illrar som heter Ragge o Stintan samt katten "Gubben". I familjen finns också en amstaff och en rottweiler, det är mina döttrar som har dessa. Min dotter Micaela är för övrigt med i mycket som har att göra med hundar och valpar här.

 

Jobbar gör jag inom omsorgen o ofta är det någon/några hundar med mej då. Speciellt viktigt när det finns valp här. Bra social träning.

Håkan jobbar nu med att köra taxi o har förut varit bonde bla. Han har stort intresse förutom våra hundar även för fiske och jakt.

 

Jag har 5 vuxna barn o 4 barnbarn. Här får valpar o ungar lära sej att umgås.

 

Uppfödningen är ren hobby. Jag tar en kull då jag själv vill ha valp. Det brukar bli 1-2 kullar per år. Har tills nu haft 24 kullar.

 

Strävan efter friska, sunda o rastypiska hundar är en naturlighet för mej. De ska klara av det rasen kräver.

 

Ronevikens är godkänd av SKK och Jordbruksverket.

 

Vi är även återförsäljare av NUTROLIN kosttillskott och  TELLO hundfoder, som är ett helsvenskt kvalitetsfoder. Finns till alla olika aktivitetsnivåer o alla livsstadier. Finns även utan spannmål.

Vi finns även på facebook.

Ronevikens.


                           Denna sida och all text och bilder tillhör Inger Grönberg o Ronevikens.